• Посилання скопійовано

Чи потрібно у додатку 4ДФ відображати дохід, нарахований ФОПу?

У разі нарахування доходів податковий агент повинен відобразити в додатку 4ДФ виплачені доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб та ФОПів

Чи потрібно у додатку 4ДФ відображати дохід, нарахований ФОПу?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що особи, які відповідно до Податкового кодексу України мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску до контролюючого органу за основним місцем обліку. 

Відповідну норму передбачено пп. «б» п. 176.2 та пп. 49.18.2 ПКУ.

Тобто у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в Розрахунку такі виплачені доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб – підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»