• Посилання скопійовано

Як у формах №1-ПВ відобразити оплату за час вимушеного прогулу?

Держстат розповів, що оплата працівнику за час вимушеного прогулу, нарахована за рішенням суду в розмірі середнього заробітку, відображається у ф. №1-ПВ (місячна) у рядках 1020 та 1070, а у ф. №1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці" - у рядках 5010, 5030 та 5090

Як у формах №1-ПВ відобразити оплату за час вимушеного прогулу?

Держстат у листі від 01.03.2023 р. №05.6-16/50-23 зазначив, що відповідно до пп. 2.2.12 Інструкції №5 оплата працівнику за час вимушеного прогулу, що нарахована за рішенням суду в розмірі середнього заробітку при поновленні працівника на роботі згідно зі статтею 235 КЗпП, у формах державних статистичних спостережень із праці включається до фонду оплати праці штатних працівників у частині додаткової заробітної плати як оплата за невідпрацьований час і відображається так:

  • у формі №1-ПВ (місячна) "Звіт із праці" - у рядках 1020 "Фонд оплати праці усіх працівників" та 1070 "Фонд оплати штатних працівників";
  • у формі №1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці" - у рядках 5010 "Фонд оплати штатних працівників, усього", 5030 "Фонд додаткової заробітної плати" та 5090 "Оплата за невідпрацьований робочий час (із рядка 5030, 5060)".

Якщо працівник одночасно з поновленням на посаді звільняється за власним бажанням, то зазначені суми відображаються тільки в рядку 1020 "Фонд оплати праці усіх працівників" форми №1-ПВ (місячна) "Звіт із праці".

Згідно з пунктом 1.6.2 Інструкції №5 зазначені нарахування в повному обсязі відображаються у фонді оплати праці того місяця, у якому вони були здійснені.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»