• Посилання скопійовано

Як заповнювати рядок 3 з ЄСВ розділу І єдиної звітності?

Показники рядка 3 розділу І Розрахунку формуються в «автоматичному режимі» за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення шляхом експорту підсумкових значень з Додатка 1 до Розрахунку

Як заповнювати рядок 3 з ЄСВ розділу І єдиної звітності?

ДПС у Харківській області повідомляє, що форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 №4 із змінами та доповненнями.

Згідно з ч. 2 ст. 9 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) обчислення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) здійснюється роботодавцями на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону №2464 нараховується єдиний внесок.

Відповідно до п. 3 розділу ІІ Порядку Розрахунок подається платником в один із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 №851-VІ «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями (далі – Закон №851) та від 05.10.2017 №2155-VІІ «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2155);
  • на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;
  • надсилається поштою з повідомленням та описом про вкладення, за умови, якщо кількість рядків у додатках до Розрахунку не перевищує п’яти;
  • на паперовому носії, якщо кількість рядків у додатках до Розрахунку не перевищує п’яти.

Грошові суми в додатках Розрахунку заповнюються в гривнях з копійками.

При цьому, зазначені суми округлюються до двох десяткових знаків за загальновстановленими правилами.

Базою нарахування єдиного внеску, зокрема, для роботодавців є суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від 24.03.1995 №108/95-ВР «Про оплату праці» із змінами та доповненнями (ч. 1 ст. 7 Закону №2464).

Додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (далі – Додаток 1) до Розрахунку призначений для щоквартального формування платниками єдиного внеску щодо кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) у розрізі місяців звітного кварталу (п. 1 розділу ІV Порядку).

Згідно з п. 2 розділу ІІІ Порядку рядок 3 «Нараховано єдиного внеску, усього» розділу І Розрахунку – це сума граф 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3,5 та 3,6, що дорівнює сумі відповідних показників графи 20 додатка 1 до Розрахунку відповідних місяців звітного кварталу (1, 2, 3).

Показники рядка 3 розділу І Розрахунку формуються в «автоматичному режимі» за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення шляхом експорту підсумкових значень з Додатка 1 до Розрахунку.

При цьому суми єдиного внеску, які необхідно перераховувати працедавцю, повинні відповідати сумам, які відображені у рядку 7 (у розрізі місяців) або рядку 8 (за звітний квартал) розділу І Розрахунку.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»