• Посилання скопійовано

За яких умов не буде штрафів за коригування звіту з ТЦУ?

​​Податківці розповіли про коригування у частині виплат доходів нерезидентам та дотримання принципу «витягнутої руки»

За яких умов не буде штрафів за коригування звіту з ТЦУ?

ДПСУ нагадує, що Верховною Радою України прийнято Закон України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон), який передбачає, що тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, запровадженого Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», у разі самостійного виправлення платником податків з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов'язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 цього Кодексу, та пені.

Зазначене нововведення стосується, зокрема, і коригувань, які проводитимуться суб’єктами господарювання з податку на прибуток підприємств у частині виплат доходів нерезидентам та дотримання принципу «витягнутої руки».

При цьому строки давності, визначені п. 102.1 ПКУ, зокрема, щодо операцій, проведених відповідно до вимог ст. 39 цього Кодексу, становлять – 2555 днів.

Таким чином, платники податків можуть подати уточнюючий Звіт про контрольовані операції починаючи з 2015 звітного року.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»