• Посилання скопійовано

Чи подавати «єдинникам» 4 групи звіт з ТЦУ?

Господарські операції, здійснені під час перебування на спрощеній системі оподаткування, не визнаються контрольованими для цілей оподаткування податком на прибуток. Тому звітувати з ТЦУ не потрібно

Чи подавати «єдинникам» 4 групи звіт з ТЦУ?

Податківців у запиті спитали, чи потрібно звітувати про контрольовані операції за 2022 рік  платнику єдиного податку 4 групи.

В ІПК від 15.08.2023 р. 2449/ІПК/99-00-21-02-03-06 податківці вказали, що визнання господарських операцій контрольованими здійснюється для цілей нарахування податку на прибуток підприємств у разі, якщо вони впливають (можуть впливати) на об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків.

Водночас згідно з пунктом 297.1 ПКУ платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема з податку на прибуток підприємств.

Тож господарські операції платника податків, здійснені ним під час перебування на спрощеній системі оподаткування, не визнаються контрольованими для цілей оподаткування податком на прибуток згідно зі статтею 39 розділу I Кодексу, та відповідно такі платники не подають Звіт за звітний період, в якому такий платник був платником єдиного податку четвертої групи, зокрема за 2022 рік.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»