• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує додаток РІ до декларації з податку на прибуток

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств». Його приводять у відповідність до Закону №3219

Мінфін підкоригує додаток РІ до декларації з податку на прибуток

22 серпня 2023 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (завантажити).

Його розроблено з метою приведення додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств у відповідність до Закону України від 30.06.2023 р. №3219. Про зміни у частині податку на прибуток, які вніс цей закон, ми розповідали в окремій аналітиці.

Зокрема, Законом №3219 пункт 4-1 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ викладено у новій редакції щодо визначення різниць для: 

  • збільшення фінансового результату до оподаткування на:
  • суму доходу, отриманого як оплата за товари (роботи, послуги), відвантажені (надані) під час перебування на спрощеній системі оподаткування, вартість яких згідно з правилами національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності визнано у складі доходу під час перебування на такій системі;
  • суму собівартості відвантажених (наданих) таких товарів (робіт, послуг), що врахована у податковому (звітному) періоді у складі витрат згідно з правилами національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності;
  • зменшення фінансового результату до оподаткування на:
  • суму собівартості таких товарів (робіт, послуг), що врахована у складі витрат згідно з правилами національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності під час перебування платника на спрощеній системі оподаткування;
  • суму доходу, визнаного згідно з правилами національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, у вигляді вартості товарів (робіт, послуг), відвантажених (наданих) у такому періоді в частині суми їхньої попередньої (авансової) оплати, отриманої під час перебування платника на спрощеній системі оподаткування, та оподаткованого єдиним податком.

У зв’язку з цими змінами додаток РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації приводиться у відповідність до цих положень ПКУ.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати його розміщення на  вебпорталі ДПС на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, електронну – post@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11. 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»