• Посилання скопійовано

Навіщо жінкам-медикам ставати на військовий облік з 1 жовтня: розʼяснення від ЗСУ

Жінки, які мають медичну освіту, повинні з 1 жовтня стати на військовий облік у територіальних центрах комплектування. За словами начальника пресслужби Сухопутних військ ЗСУ, це потрібно, аби перевірити мобілізаційний ресурс

Навіщо жінкам-медикам ставати на військовий облік з 1 жовтня: розʼяснення від  ЗСУ

Жінки, які мають медичну освіту, повинні з 1 жовтня стати на військовий облік у територіальних центрах комплектування. Це потрібно, аби перевірити мобілізаційний ресурс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника пресслужби Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що жінки-медики з жовтня повинні прийти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та стати на облік. Проте це не означає, що жінок мобілізують та відправлять на фронт.

"Жінки проходитимуть медичний огляд. Встановлюватиметься їхній ступінь придатності до військової служби. Така процедура потрібна, аби уточнити, який є в Україні мобілізаційний ресурс медичних працівників", - пояснив Фітоьо.

За його словами, зараз медичний персонал Збройних сил України є в достатній кількості.

 

Військовий облік жінок

У жовтні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік жінок. Українки з медичною освітою повинні обов'язково братися на облік військовозобов'язаних, для інших професій це буде добровільним.

При цьому у Раді наголошують, що поки що не планують розширювати перелік спеціальностей для жінок для обов’язкової постановки на військовий облік.

 

Чи мобілізуватимуть жінок

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснювала, що в Україні зараз не проводиться мобілізація жінок. Громадянки можуть приєднатися до армії за власним бажанням.

За її словами, до 2026 року військовий облік для жінок буде добровільним.

***

Читайте також

Хто з жінок з 1 жовтня буде зобовʼязаний стати на військовий облік?

Виїзд з України для жінок на військовому обліку можуть обмежити

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»