• Посилання скопійовано

З 8 грудня діє оновлена форма декларації зі збору за паркування

З форми декларації та додатка до неї виключено рядки щодо визначення суми пені, а також примітки до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені. Зміни почали діяти з 8 грудня, проте для звітування мають застосовуватися вже у 2024 році

З 8 грудня діє оновлена форма декларації зі збору за паркування

Мінфін наказом від 06.10.2023 №528 вніс зміни до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів. Згодом внесено ще незначні правки наказом Мінфіну від 26.10.2023 №599.

Зокрема, з декларації та додатка до неї виключено:

  • рядки щодо визначення суми пені;
  • примітки до таких рядків щодо порядку обчислення суми пені;
  • позицію «Ця частина Податкової декларації заповнюється посадовими особами контролюючого органу» щодо зазначення посадовими особами контролюючих органів результатів проведення камеральної перевірки Податкової декларації.

Крім того, до приміток у декларації та додатка до неї вноситься зміна, яка усуває неоднозначність визначення кількості додатків до декларації. У додатку до декларації виключається примітка 13, оскільки у чинній редакції вона втратила свою актуальність.

Накази наберуть чинності з дня офіційного опублікування. 8 грудня їх було опубліковано в "Офіційному віснику". Тож з цієї дати почала діяти нова форма декларації, але вперше звітувати за нею будемо вже за підсумками І кварталу 2024 року. Проте думка ДПС щодо цієї дати поки що невідома.

***

Нагадаємо, що раніше також було внесено зміни до інших форм декларацій з місцевих податків та зборів: декларації з податку на нерухомістьдекларації з плати за землюдекларації з туристичного зборудекларації з транспортного податку.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»