• Посилання скопійовано

Оновлено правила звітування щодо відповідності вимогам пожежної безпеки

МВС повідомило, що Уряд ухвалив підготовлені ним зміни щодо порядку подання і реєстрації декларації відповідності вимогам пожежної безпеки. Зокрема, спрощено цей процес завдяки можливості її подання в е-формі. Докладніше про це - далі

Оновлено правила звітування щодо відповідності вимогам пожежної безпеки

Реалізація затвердженої Постанови №1143 від 03.11.2023 р. забезпечить спрощення процедури подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки та не потребує додаткових матеріальних та інших витрат. Повідомляє Урядовий портал.

Постановою №1143 приведено окремі положення Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2013 № 440, у відповідність до вимог Законів України «Про адміністративні послуги» і «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг».

9 листопада було опубліковано Постанову №1143 в "Урядовому курʼʼєрі".

Зокрема, нею:

  • врахувано зміни, що відбулися в територіальній організації влади в Україні;
  • встановлено, що подання декларації суб’єктом господарювання здійснюється через центр надання адміністративних послуг чи засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС;
  • надано право суб’єктам господарювання протягом місяця з дня подання декларації подати повторно відповідну декларацію з уточненими достовірними даними будь-яким зазначеним способом;
  • опрацювання декларації здійснюватиметься через інформаційну систему ДСНС і засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»