• Посилання скопійовано

Нюанси заповнення уточнюючої декларації зі збору за паркування

Якщо подається Декларація з типом «Уточнююча» (у рядку 1 Декларації позначка «Уточнююча» та заповнений рядок 2.2), то додаток до Декларації не може бути наданий із заповненим рядком 1.1

Нюанси заповнення уточнюючої декларації зі збору за паркування

Київська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що форма податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів, затверджена наказом Мінфіну від 09.07.2015 №636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» (у редакції наказу Мінфіну від 30.11.2022 №403) (далі – Декларація), передбачає заповнення реквізиту «Податковий період» у рядку 2 заголовної частини Декларації та рядку 1 заголовної частини додатка «Розрахунок № збору за місця для паркування транспортних засобів» (далі – додаток) до Декларації.

Рядок 2 «Податковий період» Декларації складається з рядків 2.1 «звітний» та 2.2 «що уточнюється».

У разі подання Декларації з типом «Уточнююча», квартал, який уточнюється, та рік, квартал якого уточнюється, зазначаються у рядку 2.2 Декларації. При цьому рядок 2.1 не заповнюється.

Рядок 1 «Податковий період» додатка до Декларації складається з рядків 1.1 «звітний» та 1.2 «що уточнюється».

У разі подання додатка до Декларації з типом «Уточнююча» у рядку 1.2 зазначаються квартал, який уточнюється, рік, квартал якого уточнюється, та поле «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» (вказується номер, за яким було зареєстровано в контролюючому органі Декларацію, показники якої уточнюються (виправляються), – останньої поданої Декларації за відповідний податковий період, що уточнюється по відповідній території територіальної громади).

Значення рядка 1.2 додатка до Декларації має дорівнювати значенню рядка 2.2 Декларації, а значення поля «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» додатка до Декларації має дорівнювати значенню поля «Реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, що уточнюється» рядка 1 заголовної частини Декларації.

При цьому якщо подається Декларація з типом «Уточнююча» (у рядку 1 Декларації позначка «Уточнююча» та заповнений рядок 2.2), то додаток до Декларації не може бути наданий із заповненим рядком 1.1.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»