• Посилання скопійовано

З 16 лютого діє оновлена Декларація з податку на прибуток

Мінфін знову вніс зміни до форми декларації з податку на прибуток. Вони стосуються суб’єктів, які здійснюють організацію та проведення азартних ігор. Зокрема, у формі декларації та додатку ВП викладено у новій редакції рядки 11-13, 15. Зміни діють з 16 лютого

З 16 лютого діє оновлена Декларація з податку на прибуток

Мінфін наказом від 04.01.2024 №6 (зареєстрований у Мін'юсті 18.01.2024 за №93/41438) знову вніс зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Їх внесено з метою реалізації положень Закону України від 10.08.2023 №3325-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України». Нагадаємо, що ним внесено зміни, зокрема, в частині окремих уточнень щодо особливостей оподаткування діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор та визначення об’єктів оподаткування, встановлених для: 

  • суб’єктів, що здійснюють організацію та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів;
  • суб’єктів, що здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, крім організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів.

З огляду на це до форми декларації внесено такі зміни:

1) у рядку 10 слова «суб’єкта, що провадить азартні ігри з використанням гральних автоматів», «суб’єкта, що провадить букмекерську діяльність та азартні ігри (у тому числі казино), крім азартних ігор з використанням гральних автоматів» замінено словами «суб’єкта, що здійснює організацію та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів», «суб’єкта, що здійснює діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор, крім організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів» відповідно;

2) у показниках декларації викладено у новій редакції такі рядки:

  • 11. Сума доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 12. Податок на дохід, отриманий від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів за звітний (податковий) період (рядок 11 х ____8/100)
  • 13. Сума доходу, отриманого від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 15. Податок на дохід, отриманий від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів, за звітний (податковий) період (позитивне значення (рядок 13 –  рядок 14) х ____9/100)

3) у додатку ВП до цієї декларації (рядки 29 – 32, 34 – 36, 38 – 40, 42) викладено у новій редакції рядки:

  • 11. Сума доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 12. Податок на дохід, отриманий від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів за звітний (податковий) період (рядок 11 х ____5/100)
  • 13. Сума доходу, отриманого від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів
  • 15. Податок на дохід, отриманий від діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, крім доходу, отриманого від організації та проведення азартних ігор у залах гральних автоматів, за звітний (податковий) період (позитивне значення (рядок 13 - рядок 14) х ____6/100)

 

Коли запрацює оновлена форма декларації?

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його опубліковано в "Офіційному віснику" від 16.02.2024. 

За п. 46.6 ПКУ через опублікування Наказу №6 у І кварталі 2024 року вперше звітувати за нею потрібно буде за ІІ квартал 2024 року та за наслідками 2024 року для річних платників. Але від ДПС поки що офіційної загальної інформації немає. Ще маємо час на її появу.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»