• Посилання скопійовано

Порядок переходу платників податку на прибуток до подання спрощеної декларації скасовано

Оскільки Постанову №592 було прийнято з метою реалізації п. 44 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ, який містить тимчасову норму, що діяла до 31 грудня 2021 року, її визнали такою, що втратила чинність

Порядок переходу платників податку на прибуток до подання спрощеної декларації скасовано

Постанову №592 скасовано у зв’язку із закінченням терміну дії норми тимчасового характеру, визначеної пунктом 44 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Про це йдеться у затвердженій 1 березня Постанові КМУ №231.

Нагадаємо, що за Постановою №592 на період до 31 грудня 2021 року застосовувалася ставка нуль відсотків для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період, не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожен місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) кожному із працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим як дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом, та які відповідають одному із критеріїв, зазначеному в цьому пункті.

Постановою №592 було затверджено Порядок переходу платників податку на прибуток підприємств до подання спрощеної податкової декларації з такого податку і форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, який оподатковується за ставкою 0 відсотків відповідно до пункту 44 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу. Цей Порядок регулював питання переходу суб’єктів господарювання – платників податку на прибуток підприємств до подання спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Проте оскільки Постанову №592 прийнято з метою реалізації пункту 44 підрозділу 4 розділу ХХ ПКУ, який містить тимчасову норму, що діяла до 31 грудня 2021 року, тепер її визнано такою, що втратила чинність.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»