• Посилання скопійовано

Скоригований прибуток КІК звітного року має від’ємне значення: на що це впливає?

Якщо скоригований прибуток КІК звітного року має від’ємне значення, такий збиток не зменшує прибуток до оподаткування інших контрольованих іноземних компаній звітного року

Скоригований прибуток КІК звітного року має від’ємне значення: на що це впливає?

Податківці у підкатегорії 103.29 ЗІР підкреслили, що першим звітним (податковим) роком для Звіту про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт) є 2022 рік (якщо звітний рік не відповідає календарному року – звітний період, що розпочинається у 2022 році). Контролююча особа визначає частину скоригованого прибутку за даними фінансової звітності відповідно до п. 39-2.2 ПКУ.

Відповідно до пп. 39-2.3.3 ПКУ скоригований прибуток кожної КІК визначається окремо. 

Якщо скоригований прибуток КІК звітного року має від’ємне значення, такий збиток не зменшує прибуток до оподаткування інших контрольованих іноземних компаній звітного року, однак може бути врахований у зменшення прибутку до оподаткування цієї самої контрольованої іноземної компанії в майбутніх звітних роках. 

Отже, непокриті збитки минулих періодів (до 01.01.2022) КІК не впливають на визначення скоригованого прибутку КІК.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»