• Посилання скопійовано

Як заповнювати графи додатка до звіту про ТЦУ при визначенні кількості предметів контрольованих операцій?

Зокрема, графа 18 «Одиниця виміру» має бути обов’язково заповнена (у числовому форматі), якщо графа 3 дорівнює 201 «Товар» або 209 «Сировинні товари»

Як заповнювати графи додатка до звіту про ТЦУ при визначенні кількості предметів контрольованих операцій?

ДПС у Дніпропетровській області інформує, що форму Звіту про контрольовані операції (далі – Звіт про КО) та Порядок складання Звіту про контрольовані операції (далі – Порядок) затверджено наказом Мінфіну від 18.01.2016 №8.

Згідно з п. 21 розд. IV Порядку у графі 17 «Кількість» додатка до Звіту про КО зазначається кількість предметів операції.

У разі якщо предметом контрольованої операції є фінансові послуги із надання/отримання кредиту, депозиту, позики, зазначається сума відсотків, нарахованих або отриманих під час відповідної контрольованої операції, у валюті контракту.

У разі якщо предметом контрольованої операції є фінансування нерезидентом поточної діяльності його постійного представництва в Україні у грошовій формі, зазначається сума фінансування у валюті операції.

У графі 17.1 «Кількість згідно з контрактом» зазначається сума кредиту, депозиту, позики згідно з умовами контракту у валюті контракту, якщо код типу предмета операції, зазначений у графі 3 «Код типу предмета операції», дорівнює 205 «Банківська послуга» або 206 «Фінансова послуга (крім банківських послуг)».

Графи 17 та 17.1 заповнюються у числовому форматі.

Пунктом 22 розд. IV Порядку встановлено, що у графі 18 «Одиниця виміру» додатка до Звіту про КО зазначається код одиниці виміру предмета операції, що відповідає Класифікатору системи позначень одиниць вимірювання та обліку ДК 011-96, затвердженому наказом Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 09.01.1997 №8 (із змінами) (далі – КСПОВО).

Графа 18 «Одиниця виміру» має бути обов’язково заповнена (у числовому форматі), якщо графа 3 дорівнює 201 «Товар» або 209 «Сировинні товари згідно з Переліком сировинних товарів, затвердженим постановою Кабінетом Міністрів України від 09 грудня 2020 №1221».

Платники податків, що мають окремі проблемні питання при заповненні Звіту про КО та, зокрема, визначенні одиниці виміру предмета контрольованої операції відповідно до КСПОВО, можуть скористатися ст. 52 ПКУ та надіслати відповідні звернення про надання індивідуальних податкових консультацій.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»