• Посилання скопійовано

Чому не вдається забронювати фахівця через «Дію»: деталі від Мінцифри

У Мінцифри відповіли на найпоширеніші запитання від роботодавців, які не можуть забронювати фахівців в електронному вигляді через сервіс на порталі «Дія». Наразі сервіс доступний для критичних підприємств та для компаній, що забезпечують армію

Чому не вдається забронювати фахівця через «Дію»: деталі від Мінцифри

Забронювати фахівців через «Дію» вдається не всім. У Міністерстві цифрової трансформації відповіли на найпоширеніші запитання від роботодавців, які не можуть забронювати фахівців. Про це пише Finance.ua, посилабчись на Dev.ua.

Виявляється, що не всі баги — на стороні Мінцифри чи «Дії». І, до речі, функції анулювання бронювання наразі не передбачено.

  1. Чому в «Дії» некоректно відображається кількість фахівців? Це питання до Пенсійного фонду — ця інформація береться саме звідти. Також варто перевірити реєстр «Оберіг».
  2. Чому не відображаються дані нещодавно найманих фахівців? Дані про нових співробітників на порталі Пенсійного фонду оновлюються не відразу. Для цього потрібно дві доби. Аби таких ситуацій не було, ПФУ треба повідомляти про зміни у штаті відразу після найму чи звільнення фахівця.
  3. Якщо працівник має бронювання в іншій компанії, що робити? Найімовірніше, тут помилку допустили працівники ТЦК, помилившись в УДРПОУ.
  4. Якщо працівник уже у процесі оформлення бронювання класичним шляхом, чи можна його забронювати через «Дію»? Так, якщо стосовно офлайн-процедури ще не було прийнято рішення. А незабаром айтори е-Бронювання обіцяють зробити опцію для бронювання власників та бенефіціарів компаній.

У Мінцифри обіцяють, що згодом перелік компаній, яким доступне е-бронювання, розширюватимуть. Наразі сервіс доступний для критичних підприємств та для компаній, що забезпечують військо.

***

Читайте також

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»