• Посилання скопійовано

Додатки до декларації з податку на нерухомість змінять: проєкт наказу Мінфіну

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну щодо внесення змін до додатків до форми декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Додатки до декларації з податку на нерухомість змінять: проєкт наказу Мінфіну

22 серпня на сайті ДПС було розміщено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до додатків до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

Проєкт наказу розроблено з метою приведення цих додатків у відповідність до національного класифікатора НК 018:2023 «Класифікатор будівель і споруд», затвердженого наказом Міністерства економіки України від 16.05.2023 р. №3573.

Проєктом наказу до Декларації вносяться зміни, згідно з якими у додатках 1 та 2 до Декларації, зокрема, запропоновано у розділі І «Розрахунок податкового зобов’язання» у графі 2 кількість комірок привести  у відповідність до наказу № 3573 для зазначення коду згідно з класифікатором НК 018:2023; а також примітку 4 викласти у новій редакції, згідно з якою для зазначення коду типу об’єкта нерухомості платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, має застосовуватися класифікатор НК 018:2023. 

Крім того, до додатків 1 та 2 вносяться технічні правки для можливості зазначення узагальненого показника площі об’єкта оподаткування (графа 9 рядка 2.0) та приведення додатка 2 у відповідність до додатка 1 у частині скасування обов’язку зазначати узагальнений показник розміру мінімальної заробітної плати на 01 січня звітного року (графа 15 рядка 2.0). 


Тож після затвердження Наказу Мінфіну платники податку на нерухомість отримують оновлену форму декларації. За нею доведеться звітувати за 2025 рік, якщо це відбудеться у поточному році.

Додаткові матеріали

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»