• Посилання скопійовано

"ПриватБанк" націоналізовано!

Вчора пізно ввечері на сайті Кабміну з`явилось повідомлення про те, що ПриватБанк переходить у 100% власність держави. Нижче наводимо його текст.

"ПриватБанк" націоналізовано!

Кабінет Міністрів України на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки і оборони України, Уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Ці дії відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями та за їхньої підтримки.

Голова НБУ Валерія Гонтарєва, яка брала участь в засіданні Уряду, та Міністр фінансів Олександр Данилюк поінформували членів КМУ про те, що приватні акціонери Приватбанку звернулися до Уряду з пропозицією, аби держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником.

Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу цієї установи у звичному для її клієнтів режимі.

В Уряді виходять із того, що ухвалене ним відповідальне рішення врятувало як Приватбанк, так і всю банківську систему.

В понеділок о 8-30 ранку про деталі ухвалених рішень на спільній прес-конференції поінформують Міністр фінансів Олександр Данилюк та Голова  Нацбанку Валерія Гонтарєва. 

Уранці окремі заяви з цього приводу зроблять Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

З спільною заявою Міністерства фінансів та Національного банку щодо рішення про входження держави до капіталу ПАТ «Приватбанк» можна ознайомитись на сайті Мінфіну.

***

Ще новини на тему:

Націоналізація ПриватБанку: оприлюднено постанову Кабміну

 У НБУ не бачать жодних проблем для клієнтів "ПриватБанку" після націоналізації

"ПриватБанк" тимчасово заморозив залишки на рахунках корпоративних клієнтів

Додаткові гарантії для вкладників "ПриватБанку" - законопроект від Президента

ПриватБанк відновив платежі корпоративних клієнтів та інших госпсуб'єктів

ДФС не буде штрафувати платників податків через перебої у роботі «Приватбанку»

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: КМУ

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»