• Посилання скопійовано

Націоналізація ПриватБанку: оприлюднено постанову Кабміну

Оприлюднена Постанова Кабміну, якою ухвалено рішення про входження держави до капіталу ПАТ КБ "Приватбанк"

Націоналізація ПриватБанку: оприлюднено постанову Кабміну

Постановою КМУ від 18.12.2016 р. № 961 передбачено, що 100% акцій банку буде належати державі в особі Міністерства фінансів.

"Це гарантує клієнтам ПАТ КБ "Приватбанк" захист розміщених у ньому коштів та заощаджень, допоможе уникнути системних ризиків для банківського сектору та стане запорукою збереження фінансової стабільності у країні", - йдеться у повідомленні Кабміну.

Перехід ПАТ КБ "Приватбанк" у власність держави від приватних акціонерів відбудеться в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" за зверненням власників істотної участі банку та пропозицією Національного банку.

Рішення Уряду дозволить захистити понад 20 млн громадян України, які зберігають кошти в цьому банку та користуються його сервісами. У першу чергу йдеться про 3,2 млн пенсіонерів та 1,6 млн інших соціально незахищених верств населення. Усі вони матимуть повний доступ до своїх рахунків.

***

Новини на тему:

"ПриватБанк" націоналізовано!

 У НБУ не бачать жодних проблем для клієнтів "ПриватБанку" після націоналізації

"ПриватБанк" тимчасово заморозив залишки на рахунках корпоративних клієнтів

Додаткові гарантії для вкладників "ПриватБанку" - законопроект від Президента

ПриватБанк відновив платежі корпоративних клієнтів та інших госпсуб'єктів

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»