• Посилання скопійовано

Нацбанк усунув адміністративні бар'єри для операцій з експорту послуг

Національний банк України зняв адміністративні обмеження стосовно операцій з експорту послуг відповідно до Закону № 1724-VIII, який було прийнято Верховною Радою 3 листопада і який набув чинності 3 грудня 2016 року

Нацбанк усунув адміністративні бар'єри для операцій з експорту послуг

Для цього Національний банк вніс зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, які спрощують проведення операцій з експорту послуг:

• відтепер резиденти, які здійснюють експорт послуг (крім транспортних і страхових), прав інтелектуальної власності, авторських та суміжних прав, не повинні будуть дотримуватися законодавчо встановленого строку розрахунків за цими операціями (зараз такий строк становить 120 днів);

• подаючи документи до банку, експортери зможуть не перекладати на українську мову документи, у тому числі рахунок (інвойс), викладених англійською мовою або викладених іншою іноземною мовою з одночасним викладенням англійською мовою;

• також банки зможуть використовувати копії документів, у тому числі рахунок (інвойс), в електронній формі для валютного контролю за експортно-імпортними операціями резидентів. Для цього резидент повинен буде відсканувати оригінал документа на паперовому носії інформації та засвідчити його електронним цифровим підписом  (для юридичних осіб – підписом уповноваженої особи).

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ від 30.12.2016 р. № 419 "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями". Вони набувають чинності з 03 січня 2017 року.

Читайте також: Новий статус первинних документів та зміни у експорті послуг

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»