• Посилання скопійовано

Банківська таємниця: змінилися правила її зберігання, захисту, використання та розкриття

Змінені Правила дозволять банкам надавати інформацію, яка містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду

Банківська таємниця: змінилися правила її зберігання, захисту, використання та розкриття

У зв'язку з набранням чинності Закону "Про валюту і валютні операції" Нацбанк постановою від 20.07.2018 р. №82 вніс зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Документ приведено у відповідність до статей 60, 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність". В ньому з’явилися такі нові слова, як "валютний нагляд", "заходи захисту", тощо.

Змінені Правила дозволять банкам надавати інформацію, яка містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду. У тому числі, в разі запровадження регулятором заходів захисту відповідно до Закону України "Про валюту і валютні операції".

Постанова набере чинності одночасно з днем уведення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції" (тобто з 07.02.2019 р. , про це тут). З нашим аналізом Закону можна ознайомитися тут, а з презентацією від Нацбанку – ось тут.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»