• Посилання скопійовано

Як функціонують небанківські фінансові установи під час війни: рішення НБУ

НБУ прийняв рішення щодо діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації, на час дії воєнного стану

Як функціонують небанківські фінансові установи під час війни: рішення НБУ

Національний банк України ухвалив постанову, що урегулює діяльність учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації, на час дії воєнного стану.

Насамперед для підтримки їхньої діяльності в ці непрості для країни часи вирішено не застосовувати заходи впливу за порушення:

  • строків подання звітності, установлених Правилами складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку, затвердженими постановою Правління НБУ від 25.11.2021 р. №123;
  • строків подання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за 2021 рік, проміжної фінансової звітності та проміжної консолідованої фінансової звітності за 2022 рік, складених на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі, до центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку;
  • вимог щодо наявності власного капіталу;
  • вимог щодо подання документів та інформації регулятору, передбачених рядом нормативно-правових актів Національного банку, зокрема Положенням про ліцензування та реєстрацію.

Крім того, для окремих учасників ринку встановлюється низка додаткових послаблень.

Детальніше про них за посиланням

Ознайомитися з постановою можна тут.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»