• Посилання скопійовано

Мінфін провів зустріч з бізнесом задля ефективної імплементації в Україні Загального стандарту звітності CRS

Мінфін з ДПС надали рекомендації для підзвітних фінустанов, які з 1 липня зобов’язані вживати заходи належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків

Мінфін провів зустріч з бізнесом задля ефективної імплементації в Україні Загального стандарту звітності CRS

У контексті набрання чинності Законом України від 20.03.2023 №2970-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» Міністерство фінансів активно підтримує діалог з бізнесом задля ефективної імплементації в Україні Загального стандарту звітності CRS.

Нині Мінфін та Державна податкова служба України за підтримки Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) провели обговорення особливостей застосування Загального стандарту звітності CRS з членами Незалежної асоціації банків України.

Обговорення велося навколо практичних аспектів застосування Cтандарту CRS учасниками банківського секторуУкраїни. Зокрема, було зроблено акценти на  рекомендаціях для підзвітних фінансових установ, які з 01 липня 2023 року зобов’язані вживати заходів належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків, а також на питаннях комплаєнсу і взаємодії фінансових агентів з контролюючими органами.

Мінфін і надалі тісно співпрацюватиме з усіма суб’єктами виконання нових вимог. Запровадження міжнародного обміну інформацією відповідно до Загального стандарту звітності CRS є одним з пріоритетів Мінфіну в податковій сфері, для реалізації якого залучена всебічна підтримка Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей та проекту EU4PFM. 

Рівність в оподаткуванні, прозорість і міжнародна співпраця є життєво важливими складовими податкової політики України, і впровадження Загального стандарту звітності CRS є важливим кроком для подальшої євроінтеграції України.

Нагадуємо, тексти Загального стандарту звітності CRS, Багатосторонньої угоди CRS та інші документами розміщені за посиланням.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»