• Посилання скопійовано

З 1 липня ПриватБанк та Ощадбанк залишають діючі пільгові тарифи на розрахунки картками для торговців

Попри підвищення міжнародними платіжними системами ставки інтерчейндж з 1 липня 2023 року, ПриватБанк та Ощадбанк вирішили залишити діючі пільгові тарифи на приймання безготівкової оплати картками для торговельних підприємств

З 1 липня ПриватБанк та Ощадбанк залишають діючі пільгові тарифи на розрахунки картками для торговців

Попри підвищення міжнародними платіжними системами ставки інтерчейндж з 1 липня 2023 року, ПриватБанк залишає діючі пільгові тарифи на приймання безготівкової оплати картками для торговельних підприємств.

Як повідомив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв, за непростих умов роботи бізнесу в умовах війни банк продовжує підтримувати рітейл та залишає тарифи на еквайринг на поточному рівні, незважаючи на зростання витрат банку на підтримку роботи мережі. З початку липня для клієнтів ПриватБанку надалі діятиме базовий тариф за приймання платежів з карток на рівні 1,3%.

«Ми першими з початку війни підтримали рітейл та тимчасово скасували плату за еквайринг, що стало важливим фактором безпеки і виживання для мільйонів людей та самого бізнесу в перші місяці війни, – зазначив Євген Заіграєв. –Збереження пільгового тарифу - непросте для банку рішення, проте для нас соціальна відповідальність та підтримка українського бізнесу є головним пріоритетом. Пропонуємо підтримати нашу ініціативу і з боку міжнародних платіжних систем MasterCard і Visa та скасувати підвищення ставки інтерчейндж з 1 липня 2023 року, яке змушує банки збільшувати тарифи».

Заради безпеки кожного українця ПриватБанк закликає український бізнес на час воєнного стану зробити пріоритетом безготівкову оплату товарів банківськими картками.

Також Державний Ощадбанк заявив, що не буде з 1 липня підвищувати еквайрингову комісію для роздрібної торгівлі за приймання карткових платежів, незважаючи на підвищення тарифу інтерчейндж з боку платіжних систем.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»