• Посилання скопійовано

ПриватБанк розіслав клієнтам важливе повідомлення: в чому суть

ПриватБанк розіслав користувачам «Приват24» попередження про шахрайські схеми з виплатами громадянам, які постраждали від війни, Covid-виплатами, грошовими виграшами

ПриватБанк розіслав клієнтам важливе повідомлення: в чому суть

UBR розповідає, що Державний ПриватБанк розіслав користувачам «Приват24» попередження про шахрайські схеми з виплатами громадянам, які постраждали від війни, Covid-виплатами, грошовими виграшами тощо. Підозрілі повідомлення надсилають у месенджерах та соцмережах.

У банку попередили, що потрібно перевіряти адресу сайту. Зловмисники можуть змінити одну літеру. Наприклад, буде privad24 замість privat24.

Також заборонено передавати логін та пароль від «Приват24» та дані картки, насамперед CVV-код (на зворотному боці картки).

У ПриватБанку зазначили, що не телефонують та не надсилають повідомлення, щоб попросити клієнтів вказати номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV-код картки, пароль у «Приват24», а також паролі, що надходять в SMS. Запитати ПІН-код картки може лише система інтернет-банку «Приват24».

Що ж до користування смартфоном, то потрібно встановити пароль, не передавати гаджет стороннім і захистити його від вірусів.

Під час оплати покупок в інтернеті мають викликати підозри вимоги назвати CVV-код, термін дії картки, баланс або тип картки.

Користування картами також передбачає низку правил. Заборонено записувати ПІН-код на пластиковій картці. У разі викрадення або втрати необхідно заблокувати картку або номер фінансового телефону.

Також банк слід попередити, якщо є плани використовувати картку за кордоном.

Джерело: UBR

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»