• Посилання скопійовано

НБУ оновить функціонал свого Кредитного реєстру

Національний банк запропонував до обговорення проєкт постанови стосовно механізму взаємодії з фінансовими компаніями та кредитними спілками щодо Кредитного реєстру НБУ

НБУ оновить функціонал свого Кредитного реєстру

Національний банк оприлюднює для громадського обговорення проєкт постанови “Про затвердження Положення про взаємодію фінансових компаній та кредитних спілок з Національним банком України щодо Кредитного реєстру Національного банку України” (далі – Проєкт).

Проєкт розроблено на виконання вимог Закону України “Про фінансові послуги та фінансові компанії" (далі – Закон) та Закону України “Про кредитні спілки” з метою якісного оновлення функціоналу Кредитного реєстру Національного банку.

Проєктом, зокрема, встановлено:

  • порядок подання фінансовими компаніями та кредитними спілками уточненої інформації до Кредитного реєстру Національного банку;
  • порядок надання фінансовій компанії / кредитній спілці інформації з Кредитного реєстру;
  • докладний перелік інформації, яку має право отримати з Кредитного реєстру фінансова компанія та кредитна спілка.

Проєкт є частиною комплексу нормативно-правових актів, що розробляються Національним банком для оновлення функцій Кредитного реєстру. Порядок функціонування Кредитного реєстру, подання до нього інформації банками, а також набір конкретних показників, які фінансові компанії та кредитні спілки подаватимуть до Кредитного реєстру, визначатимуть окремі акти, що розробляються Національним банком на виконання вимог Закону.

Зауваження та пропозиції до Проєкту приймаються до 23.10.2023 на електронну адресу NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу Національного банку: вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»