• Посилання скопійовано

Правила складання та подання звітності учасниками небанківських фінпослуг буде змінено

Мета змін до Правил – приведення їх у відповідність до вимог нормативно-правових актів Національного банку щодо вдосконалення звітності страховиків, фінансових компаній та ломбардів

Правила складання та подання звітності учасниками небанківських фінпослуг буде змінено

Національний банк пропонує до обговорення з учасниками ринку зміни до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України (далі – Правила).

Мета змін до Правил –  приведення їх у відповідність до вимог нормативно-правових актів Національного банку щодо вдосконалення звітності страховиків, фінансових компаній та ломбардів.

Проєктом змін до Правил, зокрема, передбачено:

  • унесення змін до показників звітності файла IRN2 "Дані про структуру активів та розрахунок дотримання вимог до платоспроможності страховика. Прийнятні активи: непрострочена дебіторська заборгованість" з метою дотримання страховиками вимог до платоспроможності;
  • унесення змін до переліку та назв показників звітності файла LRF01 "Дані регуляторного балансу" з метою отримання інформації для розрахунку пруденційних вимог до фінансових компаній і контролю за ними;
  • заміна щоквартальної періодичності подання звітності на щомісячну для фінансових компаній та ломбардів;
  • доповнення переліку метрик та некласифікованих реквізитів показників, які використовуються для формування показників звітності.

Такі норми містить проєкт постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Змін до Правил складання та подання звітності учасниками ринку небанківських фінансових послуг до Національного банку України" (далі – проєкт постанови).

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються до 02 квітня 2024 року за визначеною формою.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»