• Посилання скопійовано

Чи вплинуть обмеження на карткові перекази на роботу волонтерів: відповідь голови НБУ

Голова Нацбанку Андрій Пишний повідомив, що рішення щодо обмеження карткових переказів та ліміту у 100 тис. грн жодним чином не зачепить волонтерів

Чи вплинуть обмеження на карткові перекази на роботу волонтерів: відповідь голови НБУ

Як відомо, НБУ планує обмежити карткові перекази і запровадити ліміти у 100 000 гривень і 30 транзакцій на місяць для вихідних P2P-переказів.

«Судово-юридична газета» розповідає, що голова Національного банку Андрій Пишний повідомив, що рішення щодо обмеження карткових переказів та ліміту у 100 000 гривень жодним чином не зачепить волонтерів.  Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За його словами, а якщо виникнуть певні проблеми, то регулятор обговорюватиме з волонтерами усі аспекти та внесе правки.

«Жодним чином ті інновації, які запровадив Нацбанк, не обмежуватиме роботу волонтерів. Це принципово. Волонтери цього не відчують - це для нас пріоритет. Звісно, ми ще раз їх зберемо і уважно подискутуємо. У випадку коли виникне проблема, то будемо калібрувати рішення», – заявив Пишний.

Він зазначив, що наразі ініціативи, які виносить Нацбанк на обговорення, сприятимкть, щоб остаточне рішення врахувало усі можливі ризики.

«Наша пропозиція полягає в тому, що вона жодним чином не торкнеться волонтерів, і жодних обмежень не буде, через це перестороги і хвилювання абсолютно зайві», – додав голова Нацбанку.

***

Читайте також: Нацбанк планує обмежити карткові перекази між фізособами до 100 тис. грн на місяць

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»