• Посилання скопійовано

Врегульовано питання щодо приймання готівки для подальшого її переказу

Постанова НБУ від 12.02.2013 р. №42

Врегульовано питання щодо приймання готівки для подальшого її переказу

НБУ визначив, що операції з приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу за допомогою платіжних пристроїв та через пункти приймання готівки здійснюють виключно:

1) банки;

2) комерційні агенти банків - юрособи, які уклали агентські договори з банками;

3) небанківські фінансові установи, які відповідно до законодавства України отримали ліцензію відповідного органу на переказ коштів і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи та здійснюють свою діяльність відповідно до узгоджених Нацбанком правил платіжної системи.

Комерційні агенти банків та небанківські фінансові установи, що зазначені вище, не мають права передавати іншим особам свої повноваження щодо здійснення операцій із приймання готівки.

Банки, які уклали агентські договори з юридичними особами, та небанківські фінансові установи, що зазначені вище, зобов'язані до 1 червня 2013 року привести свою діяльність у відповідність до законодавства України та вимог цієї постанови.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»