• Посилання скопійовано

Збільшено розмір штрафу за несвоєчасне подання, приховування та перекручування декларації про валютні цінності

Національний банк уточнив процедуру використання документів, порядок застосування та розмір штрафних санкцій за деякі порушення валютного законодавства

Збільшено розмір штрафу за несвоєчасне подання, приховування та перекручування декларації про валютні цінності

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 18.10.2016 р. №394 "Про внесення змін до Положення про валютний контроль".

З метою ширшого застосування сучасних технологій Національний банк доповнив електронними документами (їх копіями на паперових носіях) перелік документів, які приймаються НБУ та використовуються для обміну з іншими державними органами валютного контролю. Такі документи також можуть слугувати підставою для застосування штрафних санкцій за порушення валютного законодавства.

Нововведеннями змінено розмір штрафних санкцій за несвоєчасне подання, приховування або перекручення встановленої Національним банком звітності про валютні операції. За всі виявлені факти порушень вимог щодо звітності протягом періоду, що підлягає перевірці, передбачено накладення штрафу у розмірі до 1000 н.м.д.г. (17 000 грн - від ред.).

Раніше застосовувався штраф розміром 100 н.м.д.г. (1700 грн - від ред.) за кожен окремий факт такого порушення.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

****

На кого поширюється обов'язок подавати декларацію про валютні цінності та в які строки її подавати? Читайте тут і тут.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»