• Посилання скопійовано

З 1 березня НБУ надаватиме послуги із касового обслуговування на умовах єдиного договору

Договірні відносини Нацбанку з новими клієнтами з 1 березня 2018 року встановлюватимуться шляхом приєднання їх до Публічної пропозиції на укладення Єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг Національним банком України

З 1 березня  НБУ надаватиме послуги із касового обслуговування на умовах єдиного договору

Національний банк України оголошує Публічну пропозицію таких послуг, зокрема:

  • із касового обслуговування банків у національній валюті України;
  • із касового обслуговування ліквідаторів банків у національній валюті України.

Умови Єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг Національним банком України (далі – ЄДБО) щодо касового обслуговування банків надаватимуть банками такі переваги:

1) банк, філія (яка має окремий код банку) зможе отримувати послуги з касового обслуговування, не укладаючи окремі договори з кожним підрозділом грошового обігу в регіоні або Центральним сховищем;

2) банк, філія (яка має окремий код банку) самостійно обиратиме підрозділ грошового обігу в регіоні або Центральне сховище, де здійснюватиметься касове обслуговування безпосередньо банку, а також його філій/відділень;

3) банк, філія (яка має окремий код банку) подаватимуть заявки до обраного підрозділу грошового обігу або Центрального сховища для забезпечення його філій/відділень готівкою та здавання надлишків відповідно до умов, передбачених умовами ЄДБО тощо.

Відповідні норми містить постанова НБУ від 25.01.2018 р. № 6 "Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні" (далі – Постанова № 6).

Крім цього, Постанова № 6 передбачає, що банк, філія (яка має окремий код банку), що приєдналися до умов ЄДБО, мають забезпечити передавання на дослідження банкнот національної валюти, крім підрозділів грошового обігу, до Центрального сховища, яке буде проводити таке дослідження для банків, яких обслуговує.

Публічна пропозиція набирає чинності для банку із дня підписання ним Заяви про приєднання до умов ЄДБО, якщо інше не передбачено умовами Договору або зазначеною Заявою про приєднання та діє до прийняття сторонами чи однією зі сторін рішення про його розірвання або до дня офіційного оприлюднення Національним банком України заяви про відкликання цієї Публічної пропозиції в цілому чи в частині на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

З Публічною пропозицією та Умовами надання послуг можна ознайомитися на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Постанова № 6 набирає чинності з 01 березня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»