• Посилання скопійовано

Нацбанк посилив захист приміщень банків

Національний банк посилив вимоги до організації захисту приміщень банків в Україні, в яких здійснюється робота з готівкою та іншими цінностями

Нацбанк посилив захист приміщень банків

НБУ повідомляє, що посилив вимоги до організації захисту приміщень банків в Україні, в яких здійснюється робота з готівкою та іншими цінностями. Відповідні норми містить постанова НБУ від 14.08.2018 р. №93  "Про затвердження Змін до Правил організації захисту приміщень банків в Україні".

Метою прийняття цієї постанови є необхідність вдосконалення вимог щодо організації захисту приміщень банків в Україні та уточнення норм стосовно надання банками в оренду індивідуальних сейфів.

Крім того, розробка цієї постанови зумовлена необхідністю удосконалення існуючих норм захисту приміщень банків в Україні та має на меті підвищення захисту працівників банку, що здійснюють роботу з готівкою.

Застосування її норм дасть змогу:

- вдосконалити діючи вимоги до організації захисту приміщень банків в Україні;

- підвищити рівень контролю за окремими приміщеннями з метою зменшення можливого негативного впливу людського фактору;

- підвищити вимоги до захисту працівників банку, що здійснюють роботу з готівкою.

Постанова набирає чинності з 22 серпня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»