• Посилання скопійовано

Банки будуть ретельніше стежити за рахунками клієнтів в інвалюті

У Раді зареєстровано законопроєкт №5851. Ним, зокрема, пропонується встановити для банків обов’язок обмінюватись інформацією про належність рахунків їх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, з метою здійснення валютного нагляду за валютними операціями, що здійснюються їх клієнтами через ці банки

Банки будуть ретельніше стежити за рахунками клієнтів в інвалюті

17 серпня 2021 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №5851 "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про валюту і валютні операції" щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду". Його авторами є Д. Гетманцев, О. Ковальчук та ін.

З метою забезпечення належного виконання банками вимог Закону про валюту в частині виконання функцій агентів валютного нагляду за валютними операціями пропонується:

  • встановити для банків обов’язок обмінюватись інформацією про належність рахунків їх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, з метою здійснення валютного нагляду за валютними операціями, що здійснюються їх клієнтами через ці банки;
  • визначити, що порядок ведення та використання банками записів реєстру рахунків інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, доступ та використання банками інформації про належність рахунків до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, встановлюється НБУ.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України".

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»