• Посилання скопійовано

Затверджено Положення про здійснення фінмоніторингу професійними учасниками ринку ЦП

Рішення НКЦПФР від 19.07.2012 р. №995 «Про затвердження Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів»

НКЦПФР Рішенням від 19.07.2012 р. №995 затвердила Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів.

Цим Положенням встановлюються загальні вимоги НКЦПФР щодо організації та проведення первинного фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів.

Дія Положення поширюється на суб'єктів первинного фінансового моніторингу, які отримали відповідно до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» ліцензію(ї) на здійснення певного(их) виду(ів) професійної діяльності на фондовому ринку, та їх відокремлені підрозділи. Дія Положення не поширюється на банки/філії іноземних банків, які здійснюють професійну діяльність на ринку ЦП.

Положенням установлюються загальні вимоги щодо:

а) призначення працівника, відповідального за проведення фінансового моніторингу;

б) правил проведення фінансового моніторингу та програм його здійснення;

в) здійснення ідентифікації та вивчення клієнтів;

г) забезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, та фінансових операцій, стосовно яких є достатні підстави підозрювати, що вони пов'язані, стосуються або призначені для фінансування тероризму;

ґ) проведення внутрішніх перевірок діяльності суб'єкта первинного фінансового моніторингу на предмет дотримання законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму;

д) підготовки персоналу (працівників) суб'єкта первинного фінансового моніторингу до виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь