• Посилання скопійовано

ПР: податок на продаж валюти може бути схвалений вже завтра

Перший заступник керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов заявляє, що парламент у вівторок проголосує за введення 15%-вого податку на продаж валюти, якщо Національний банк України зважиться внести цей закон

ПР: податок на продаж валюти може бути схвалений вже завтра

Як повідомлялося, внесений головою профільного парламентського комітету Віталієм Хомутинником без попереднього громадського обговорення законопроект викликав значний протест, в тому числі і в Раді, в результаті чого він був знятий з її розгляду на засіданні 20 листопада.

Передбачається, що законопроект буде розглянутий на останньому пленарному засіданні нинішнього скликання парламенту у вівторок, 4 грудня.

Нацбанк наполягає, що законопроект не торкнеться інтересів звичайних громадян, так як передбачає звільнення від сплати збору коштів від конвертації валютних депозитів терміном від 30 днів, валютних казначейських зобов’язань та коштів на банківських картках. Крім того, в НБУ переконані, що схвалення відповідного закону посприяє стабілізації валютного курсу.

Нагадаємо, Нацбанк України, пропонуючи 15% збір при продажу валюти, має намір боротися із зарплатою в конвертах та стимулювати роботодавців виплачувати зарплату тільки в національній валюті.

На підставі: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»