• Посилання скопійовано

Нацбанк знижує облікову ставку до 7%

Національний банк України вирішив з 10 червня 2013 понизити облікову ставку з 7,5% до 7%. Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 6 червня №209

Нацбанк знижує облікову ставку до 7%

"Установить с 10 июня 2013 года учетную ставку в размере 7% годовых", — указывается в документе.

Отметим, что Национальный банк Украины обеспокоен сокращением валового внутреннего продукта страны и планирует меры для активизации банковского кредитования, способного стимулировать экономический рост, сказала представитель НБУ, не вдаваясь в подробности.

Напомним, что НБУ в последний раз снизил учетную ставку до 7,5% годовых с 7,75% годовых в марте прошлого года. Ставки рефинансирования overnight также остаются неизменными на уровне 8,5% и 10,5%, несмотря на то, что с мая 2012 года на Украине отсутствует инфляция в годовом выражении.

Как сообщалось, инфляция в Украине в мае 2013 года составила 0,1%, а в целом с начала года лишь 0,2%, тогда как правительство допускает ускорение роста цен в 2013 году до 4,8-6,1% после дефляции в 2012 году 0,2%.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь