• Посилання скопійовано

Валюта, відправлена ​​за ЗЕД-договорами та повернута, підлягає обов'язковому продажу

Валюта, відправлена суб’єктами господарювання за зовнішньоекономічними договорами та повернута нерезидентом, підлягає обов’язковому продажу

Валюта, відправлена ​​за ЗЕД-договорами та повернута, підлягає обов'язковому продажу

Фахівці Головного управління Міндоходів у м. Києві нагадують, що власні кошти юридичних та фізичних осіб – підприємців, що були перераховані на користь нерезидента за зовнішньоекономічними договорами та повернені нерезидентом у зв’язку з тим, що взаємні зобов’язання між сторонами повністю або частково не виконані, підлягають обов’язковому продажу відповідно до вимог Постанови Правління Національного банку України «Про зміну строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і запровадження обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті» від 14 травня 2013 року № 163 зі змінами, внесеними Постановою Правління НБУ від 25 вересня 2013 року № 381.

Відповідно до пункту 3 Постанови  № 163 обов’язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України підлягають надходження з-за кордону в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів, а саме: австралійські долари (AUD), англійські фунти стерлінгів (GBP), датські крони (DKK), долари США  (USD), ісландські крони (ISK), канадські долари (CAD), норвезькі крони (NOK), шведські крони (SEK), швейцарські франки (CHF), японські єни (JPY), євро (EUR), СПЗ (XDR), золото (XAU), паладій (XPD), платина (XPT),  срібло (XAG). 

Зміни набули чинності 12 жовтня 2013 року (опубліковано в газеті «Голос України» від 12 жовтня 2013 року № 163). Роз’яснення щодо практичного застосування Постанови № 163 надається в листі НБУ від 16.10.2013  № 29-113/18005.

 

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»