• Посилання скопійовано

НБУ спрощує порядок ввезення готівкової іноземної валюти в Україну

Нацбанк спрощує порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти у готівковій формі та удосконалює порядок її вивезення

 НБУ спрощує порядок ввезення готівкової іноземної валюти в Україну

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті НБУ.

На сьогодні фізособи-українці  можуть ввозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.

В подальшому українці зможуть ввозити таку суму без підтвердних документів, тобто лише за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Водночас Національний банк уточнив, що вивезення за межі України фізособами-резидентами готівки в сумі понад 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ №127 від 12.12.2017 року «Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України», яка набуває чинності з 14.12.2017 року.

***

Читайте також:

Нацбанк скасував обов’язковість проведення регулярних планових перевірок дотримання вимог валютного законодавств

НБУ зберіг вимогу до обов’язкового продажу надходжень валюти на рівні 50% 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»