• Посилання скопійовано

Відсьогодні обов'язковий продаж інвалюти становить 30%

З 1 березня з 50% до 30% знижено норму обов'язкового продажу валютних надходжень

Відсьогодні обов'язковий продаж інвалюти становить 30%

«Вісник. Офіційно про податки»

Національний банк розширив перелік валютних послаблень для бізнесу, які введено в дію 7 лютого разом з Законом України «Про валюту і валютні операції». Додатково до більш ніж 20 інших валютних послаблень для фізичних та юридичних осіб, презентованих на початку січня, Національний банк вирішив:

  • дозволити бізнесу репатріацію дивідендів в іноземній валюті за 2018 рік. Такі операції здійснюватимуться в межах загального ліміту на повернення дивідендів, нарахованих за періоди до 2018 року включно, у межах 7 млн євро на місяць;
  • скасувати для бізнесу вимогу щодо попереднього резервування коштів у гривні для подальшої купівлі валюти (режим Т+1) з 7 лютого;
  • знизити норму обов'язкового продажу валютних надходжень бізнесом – з 50% до 30%, починаючи з 1 березня.

***

Читайте також: З березня обов'язковий продаж інвалюти буде становити 30% – плани НБУ

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»