• Посилання скопійовано

Яким має бути максимальний валютний курс долару в обмінниках та банках?

Нова Стратегія розвитку фінансового сектору України передбачає, що курс долара на готівковому ринку не повинен відхилятися від офіційного більш ніж на 5%

Яким має бути максимальний валютний курс  долару в обмінниках та банках?

Нова Стратегія розвитку фінансового сектору України передбачає, що курс долара на готівковому ринку не повинен відхилятися від офіційного більш ніж на 5%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на текст Стратегії.

Індикатори реалізації Стратегії в короткостроковій перспективі під час спротиву російській агресії передбачають: утримання спреду між готівковим і офіційним курсом, гривня до долара США, менше 5%.

Як зазначається в документі, валютний ринок усе ще потребує втручання, оскільки він не в змозі збалансувати себе та є високий попит на іноземну валюту з боку підприємств і домашніх господарств. У зв’язку з цим НБУ продовжує компенсувати дефіцит іноземної валюти на ринку та проводити політику фіксованого курсу.

"НБУ, як тільки дозволить ситуація, має намір поступово перейти до більш гнучкого валютного курсу, пом’якшити валютний контроль та повернутися до режиму інфляційного таргетування", - йдеться у Стратегії.

 

Офіційний та готівковий курс

З початком війни НБУ запровадив низку валютних обмежень як для громадян, так і для підприємств.

НБУ з липня минулого року тримає офіційний курс гривні до долара на рівні 36,6. Водночас станом на 30 серпня курс на готівковому ринку становить 38,0 гривень, тобто відхиляється на 3,8%. Влітку минулого року спред сягав 30%, коли НБУ ще тримав курс на рівні 29,25 гривень за долар.

***

Читайте такожПідписано нову стратегію розвитку фінсектору

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»