• Посилання скопійовано

Що відбувається на валютному ринку: розʼяснення від НБУ

Протягом останніх тижнів через ситуативні і психологічні чинники чистий попит на валюту досить суттєво перевищував оцінку структурного дефіциту валюти, що призвело до послаблення гривні

Що відбувається на валютному ринку: розʼяснення від НБУ

ЛІГА ЗАКОН розповідає, що голова НБУ Андрій Пишний та його заступники Сергій Ніколайчук і Юрій Гелетій під час пресбрифінгу з монетарної політики пояснили, що відбувається на валютному ринку.

Так, протягом останніх тижнів через ситуативні і психологічні чинники чистий попит на валюту досить суттєво перевищував оцінку структурного дефіциту валюти, що призвело до послаблення гривні. Це зумовлювалося як зростанням бюджетних видатків та впливом від пом'якшення валютних обмежень, так і тимчасовим зменшенням пропозиції валюти, зокрема через вичерпання минулорічного врожаю. Водночас протягом цього тижня ситуація стабілізувалася.

Надалі НБУ вживатиме належних заходів, щоб забезпечити стійкість валютного ринку. Валютна політика враховуватиме потребу зберігати контроль за інфляційними очікуваннями та досягати 5% цілі з інфляції на прогнозному горизонті.

До того ж наразі існують усі передумови, щоб ситуація на валютному ринку залишалася стійкою. Незабаром почне надходити валюта від продажу нового врожаю, а функціонування морського коридору дає змогу активно експортувати інші товарні групи. Також вже наступного тижня Україна має отримати 3,9 млрд дол. від США.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»