• Посилання скопійовано

Імпорт послуг - тепер без надання акту цінової експертизи

Нацбанк скасував вимогу щодо надання акту цінової експертизи Державного інформаційно-аналітичного центру для здійснення резидентами оплати імпорту послуг

Імпорт послуг - тепер без надання акту цінової експертизи

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України № 372 від 18 серпня 2016 року "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

До цього часу діяла вимога, згідно з якою резиденту для розрахунків за послуги (а також роботи, права інтелектуальної власності), придбані у нерезидента, якщо загальна вартість цих послуг перевищує 50 000 євро, необхідно було отримати акт цінової експертизи Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформу). Акт мав засвідчити відповідність контрактних цін на послуги кон'юнктурі ринку.

"Національний банк вважає, що вимога щодо необхідності отримання акту цінової експертизи Держзовнішінформу втратила свою ефективність, як дієвий інструмент боротьби з відтоком капіталу. Відміна такої норми ніяким чином не спричинить послаблення контролю за проведенням зовнішньоекономічних операцій з імпорту послуг в умовах проведення Національним банком послідовної політики щодо посилення фінансового моніторингу з використанням індикаторів підозрілих фінансових операцій", - зазначив директор Департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко.

Читайте також: Нацбанк спрощує умови проведення зовнішньоекономічних операцій

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»