• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує схвалити закон про платіжний ринок

Комітет Гетманцева рекомендував ВРУ прийняти за основу законопроєкт про платіжні системи

Комітет ВРУ рекомендує схвалити закон про платіжний ринок

На засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, яке відбулося 3 лютого в режимі відеоконференції розглянуто проект Закону «Про платіжні послуги» (№4364).

Проект визначає поняття та загальний порядок виконання платіжних операцій в Україні (у тому числі платіжних операцій, які ініціюються або завершуються в Україні), установлює виключний перелік платіжних послуг, порядок їх надання, умови авторизації та перелік категорій надавачів платіжних послуг, визначає загальні засади функціонування платіжних систем в Україні, загальні засади випуску та використання електронних грошей та цифрових грошей Національного банку в Україні, установлює права, обов’язки та відповідальність учасників платіжного ринку України, визначає загальний порядок здійснення нагляду за надавачами платіжних послуг, порядок здійснення оверсайта за платіжною інфраструктурою та платіжними інструментами.

Законопроектом визнається таким, що втратив чинність, Закон «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», а також пропонуються зміни до Господарського, Цивільного кодексів УкраїниКодексу України з процедур банкрутства і низки законів.

Під час обговорення, у якому взяв участь Голова Національного банку Кирило Шевченко, дискусію викликало питання про необхідність включення до законопроекту норми про граничний розмір комісії за розрахунки з використанням платіжних систем. Дане питання буде вирішене під час підготовки до другого читання.

Комітет напрацював ще ряд позицій, які планується врахувати при подальшій роботі над законопроектом, і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити його до порядку денного і прийняти за основу.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»