• Посилання скопійовано

Змінилися критерії, за якими НБУ визначатиме підприємства важливими в цілях бронювання

7 травня набрали чинності зміни до Положення про порядок визначення НБУ юридичних осіб, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період

Змінилися критерії, за якими НБУ визначатиме  підприємства важливими в цілях бронювання

НБУ постановою від 02.05.2024 №55 вніс зміни до Положення про порядок визначення Національним банком України юридичних осіб, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Уточнено, що установи, зазначені в пп. 2-5 пункту 1 додатка до цього Положення, не можуть бути визначені такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади, якщо  Національним банком прийнято рішення про:

  • визнання ділової репутації установи, її власників істотної участі та/або керівників, головного бухгалтера, ключових осіб, керівника підрозділу інкасації, керівника підрозділу з оброблення та зберігання готівки небездоганною;
  • невідповідність керівника, ключової особи, головного бухгалтера, керівника підрозділу інкасації, керівника підрозділу з оброблення та зберігання готівки та/або власників істотної участі установи вимогам щодо ділової репутації.

Національний банк затверджує перелік установ, що мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади (далі - Перелік важливих установ), з урахуванням вимог пунктів 6, 7 цього Положення та додатка до цього Положення. Перелік важливих установ затверджується наказом Національного банку за підписом Голови Національного банку або особи, яка виконує його обов'язки.

Постанова набрала чинності 7 травня 2024 року (з дня, наступного за днем її офіційного опублікування).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»