• Посилання скопійовано

Скільки коштує ввезення авто з-за кордону

Скільки коштуватиме ввезення з ЄС легкового авто 2007 року з об’ємом бензинового двигуна 1498 куб. см та вартістю 1500 євро (ПДВ, мито, акциз, митні збори)?

Порядок оподаткування та пропуску через митний кордон України транспортних засобів, що переміщуються громадянами для особистих, сімейних або інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, регулюються нормами розділу XII Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI (далі — Кодекс).
Відповідно до частини 1 статті 377 Кодексу товари за товарними позиціями 8701 — 8707, 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД, які підлягають державній реєстрації, при ввезенні громадянами на митну територію України або надходженні на митну територію України на адресу громадян у несупроводжуваному багажі або вантажних відправленнях для вільного обігу, незалежно від їх вартості, підлягають письмовому декларуванню та митному оформленню в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фінансів, з обкладенням ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, акцизним податком і податком на додану вартість за ставками, встановленими Податковим кодексом України.
Враховуючи надану інформацію (легковий автомобіль 2007 року виготовлення, що використовувався, з робочим об’ємом двигуна 1498 см3, вид палива — бензин) вважаємо, що з метою оподаткування транспортний засіб можна класифікувати у товарній підкатегорії 8703 22 90 30 згідно з УКТЗЕД та застосовувати такі ставки податків:
— ввізне мито за ставкою 10% фактурної вартості;
— акцизний податок за ставкою 1,36 євро за 1 куб. см об’єму двигуна відповідно до розділу VI Податкового кодексу України;
— податок на додану вартість за ставкою 20% фактурної вартості з урахуванням ввізного мита та акцизного податку відповідно до розділу V Податкового кодексу України.
Крім того, повідомляємо, що відповідно до статті 368 Кодексу, з метою оподаткування товарів, що переміщуються громадянами через митний кордон України, застосовується фактурна вартість цих товарів, зазначена у касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості таких товарів.
За наявності доказів недостовірності заявленої фактурної вартості товарів митні органи визначають їх вартість самостійно, на підставі ціни на ідентичні або подібні (аналогічні) товари відповідно до вимог Кодексу.
Звертаємо Вашу увагу, що для отримання повної і точної інформації щодо поряду оподаткування транспортного засобу, а також конкретних розмірів митних платежів, необхідно надати всю необхідну технічну документацію на такий транспортний засіб.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»