• Посилання скопійовано

Повернення ПДВ при вивезенні товарів регулюється внутрішнім законодавством окремих країн

Як повернути ПДВ, сплачений при купівлі автомобіля в Німеччині, при його ввезенні до України?

Порядок повернення податку на додану вартість (далі — ПДВ) при перетині кордону відповідної держави за умови придбання певного товару на території цієї держави регулюється законодавством цієї ж держави. Тобто відшкодування ПДВ, сплаченого при купівлі транспортного засобу на території Федеративної Республіки Німеччини, відбувається згідно з законодавством Німеччини.
Відповідно до частини 1 статті 21 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI митні органи безоплатно надають консультації щодо практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи за зверненнями підприємств та громадян, що переміщують товари, транспортні засоби комерційного призначення через митний кордон України або провадять діяльність, контроль за якою відповідно до Митного кодексу України покладено на митні органи (зацікавлених осіб).
Отже, надати консультацію з питань застосування норм законодавства Німеччини про відшкодування ПДВ не вбачається можливим.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»