• Посилання скопійовано

Дострокові пенсії для трактористів

За яких умов трактористи-машиністи, які працювали у сільському господарстві, можуть вийти на пенсію достроково?

Згідно з п. «в» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» право на пенсію на пільгових умовах мають трактористи-машиністи, які безпосередньо зайняті у виробництві сільськогосподарської продукції у колгоспах, радгоспах та інших с/г підприємствах: чоловіки — після досягнення 55 років та за наявності загального стажу роботи не менше 25 років, з них не менше 20 років на зазначеній роботі. До трактористів-машиністів, безпосередньо зайнятих у виробництві с/г продукції, належать працівники, які оформлені на роботу трактористами-машиністами, мають відповідне посвідчення, постійно зайняті на тракторах, інших самохідних с/г машинах впродовж повного сезону с/г робіт у рослинництві та тваринництві.

Віднесення господарства до підприємств сільського господарства, трактористи-машиністи яких мають право на пільгову пенсію, здійснюється згідно з класифікатором галузей народного господарства.

Пенсію трактористам-машиністам призначають на підставі довідки про стаж роботи, який дає право на пільгове пенсійне забезпечення. У довідці наводяться відомості про безпосередню зайнятість у виробництві с/г продукції. Довідку видають на підставі первинних документів за час виконання роботи (розрахунково-платіжних відомостей з обліку трудоднів, інвентаризаційних описів щодо розрахунків з членами колгоспу за роботу тощо).

За відсутності в особи права на призначення дострокової пенсії пенсію призначають на загальних підставах після досягнення пенсійного віку».

Одинцова Олена Сергіївна, заступник начальника управління — начальник відділу за призначенням пенсій управління ПФУ в Першотравневому районі АРК

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»