• Посилання скопійовано

Для оформлення пенсії вимагати довідку з податкової не мають права

Довідка з податкової була потрібна для призначення чи перерахування пенсій і отримання соціальних виплат, але тепер необхідність її отримання скасовано

Для оформлення пенсії вимагати довідку з податкової не мають права

Фахівці ДПІ у Голосіївському районі нагадують, що для призначення чи перерахування пенсії довідка з податкової не потрібна.

З 1 січня поточного року близько 4,5 тисяч громадян Голосіївського району звернулись за довідкою про свої доходи. Одним ці дані потрібні для заповнення декларації, іншим – для надання у посольство, а чимала кількість громадян замовляють інформацію, аби подати її у Пенсійний фонд.

Останнє суперечить чинному законодавству, адже 20.03.2013 Кабінет міністрів прийняв постанову № 169 «Про внесення змін до деяких своїх постанов з питань соціального захисту населення», яка передбачає скасування необхідності отримання громадянами в податкових органах довідок про те, що вони не являються фізичними особами – підприємцями, оскільки ці дані знаходяться у Пенсійному фонді України.

Така ініціатива полегшує життя громадянам, оскільки усуває необхідність ходити по багатьох інстанціях, аби оформити законну пенсійну допомогу.

Нагадаємо, раніше такі довідки були потрібні для призначення чи перерахування пенсій і отримання соціальних виплат.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»