• Посилання скопійовано

Пенсійний фонд не має права вимагати копії ліцензій для призначення пенсій

У зв’язку з чисельними зверненнями громадян, Держпідприємництва повідомило, що копія ліцензії для призначення пенсії за вислугу років не потрібна

Пенсійний фонд не має права вимагати копії ліцензій для призначення пенсій

Як повідомила прес-служба Держпідприємництва, на їхню адресу надходить значна кількість листів, у яких громадяни просять надати (підтвердити) копії ліцензій на провадження певних видів господарської діяльності для подання органам Пенсійного фонду при призначенні (перерахунку) пенсій.

Враховуючи вищезазначене, Держпідприємництво України звернулося за наданням роз’яснень до Міністерства соціальної політики України.

За результатами, Міністерство соціальної політики України повідомило, що нормативними актами не передбачено надання копії ліцензії для призначення пенсії за вислугу років, а Пенсійним фондом України надано відповідні роз’яснення з порушеного питання підвідомчим органам.

На підставі: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»