• Посилання скопійовано

Рада посилила захист прав працівників передпенсійного віку

Прийнято Закон "Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку"

Рада посилила захист прав працівників передпенсійного віку

6 квітня на вечірньому засідання Верховної Ради прийнято в цілому Закон "Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку" (законопроект №5564). Документ підтримали 239 нардепи.

Законом доповнено статтю 42 КЗпП новою нормою, відповідно до якої, переважне право на залишення на роботі при вивільненні працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці при рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації пропонується надавати працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками. Поки що остаточний текст Закону не оприлюднений.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»