• Посилання скопійовано

З 1 січня збільшився мінімальний стаж роботи для отримання пенсії за віком

Згідно з пенсійною реформою стаж зріс з 15 до 25 років

З 1 січня збільшився мінімальний стаж роботи для отримання пенсії за віком

З 1 січня 2018 року в Україні збільшується мінімальний необхідний стаж роботи для отримання пенсії за віком. Зокрема, згідно з пенсійною реформою, стаж зріс із 15 до 25 років. 

Зокрема, з початком нового року запрацювала відповідна частина положень пенсійної реформи в Україні, яку ухвалила Верховна Рада у жовтні 2017 року.

Реформою також передбачається, що в майбутньому щороку мінімальний стаж збільшуватиметься на 1 рік. Таким чином до 2028 року він має сягнути 35 років для чоловіків і 30 років - для жінок.

Однак, відповідно до законодавства, при цьому вік виходу на пенсію залишається незмінним - 60 років. Наприклад, якщо стаж є меншим за 25, але більшим за 15 років, вийти на пенсію можна буде в 63 роки. 

Читайте також: 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»